תכנון מטבחים מוסדיים | תכנון מטבח מוסדי
תהליך תכנון מטבחים מוסדיים
במהלך שנות פעילותנו תכננו מטבחים מוסדיים רבים ומגוונים, סיפקנו מענה כולל לכל פרויקט והתאמנו את הפתרונות למאפיינים של העסק ולצרכים והעדפות של הלקוח.
ניסיוננו רב השנים, חתירתנו המתמדת לשיפור וייעול העבודה, המקצועיות של צוות העובדים, בסיס הנתונים הענק שנבנה בחברה והליך התכנון המפורט והקפדני שלנו מבטיחים לנו וללקוחותינו את התוצאות המבוקשות.
להלן שלבי תהליך תכנון וביצוע המטבח:
סיכום והתאמת פרוגרמה
לאחר קיום פגישת אפיון צרכים עם הלקוח אנו מסכמים את הנושאים הרלוונטיים, מתאימים את הפרוגרמה לצרכיו, מכינים תרשים זרימה לפרויקט וכותבים מסמך הנחיות ברור ומדויק לאדריכל וליועצים
הכנת תכניות חלוקת השטחים
תכנית חלוקת השטחים היא ה"שלד" של המטבח; אנו מציגים תכנית המראה כיצד כל הפונקציות הנדרשות לפי הפרוגרמה ימוקמו בשטח הנתון, ושכל דרישות משרד הבריאות – מבחינת גודל האזורים ומבחינת זרימת המזון – מתקיימות
הכנת תכניות למערך הציוד
"הבשר והשרירים" של הפרויקט. מיקום כל הציוד הנדרש לפי הפרוגרמה, על בסיס חלוקת השטחים, עם רשימת ציוד מפורטת הכוללת דרישות אנרגיה ואינסטלציה
הכנת אומדנים
הלקוח מקבל אומדן כללי, הנותן לו תמונה לגבי עלות משוערת של רכישת ציוד המטבח
השגת אישור מקדמי ממשרד הבריאות
אנו משיגים אישור מקדים להמשך הפעילות, המבטיח את אישור המשרד בשלב הוצאת אישורים ורישיונות ההפעלה לפרויקט
הכנת תכניות חיבורים
אנו מנחים את היועצים הטכניים בנוגע לנושאים הבאים: חיבורים נדרשים לציוד (נקודות קצה של: מים, חשמל, הנדפה, גז וניקוז) ומידע בנוגע למיקומם
אישור הציוד המוצע ופיקוח על הרכבתו תהליך רכישת הציוד והרכבתו נמצא תחת פיקוח של מומחה
עבודת התכנון מתבצעת באמצעות תכנות AutoCAD ו-Revit. בשתיהן נעשה שימוש באפליקציות ייעודיות לתכנון מטבחים אשר אופיינו ופותחו על-ידינו, והמתבססות על בסיס נתונים ענק הייחודי לחברתנו.
בסיס נתונים זה, אשר נבנה כולו בחברת נחשון ומעודכן כל העת, מותאם במיוחד לשוק הישראלי ולצרכיו; הוא הגדול והמקיף מסוגו בארץ, והמכרזים מצטיינים ברמת פירוט ודיוק גבוהה בהרבה מהמקובל בשוק.
תכנון מטבחים לבתי מלון
תכנון מטבחים לבתי מלון
המזון והארוחות הם חלק חשוב ומרכזי בחוויה אותה מעניק בית המלון לאורחיו, בין אם מדובר בארוחות העיקריות המוגשות בחדר האוכל המרכזי, במזון המהיר המוגש בבר הבריכה, במשקאות הבר שבלובי, בכיבוד המוקפד בטרקלין ה-VIP או בכל סוג מזון אחר בכל אחת מהנקודות האחרות במלון. ציפיות האורחים בבתי המלון גבוהות, כנ"ל לגבי ציפיותיו של הבעלים המתכנן את מערכות המזון.
תכנון מטבחים לבתי חולים
תכנון מערך מזון בבית חולים אינו דומה לתכנון של מערך מזון אחר.
בית חולים מגודל בינוני ומעלה מייצר כמויות אדירות של מזון לאוכלוסיות שונות בעלות צרכים מיוחדים ומגוונים.
את המזון הזה צריך לשנע אל הסועד, לעיתים על פני מרחקים בתוך קמפוס רב מבנים ולרוב עד מיטת החולה.
תכנון מטבחים לקייטרינג
מטבח קייטרינג הינו מפעל לכל דבר. להבדיל ממטבחי ייצור אחרים – למשל בבתי מלון או בתי חולים – מטבח הקייטרינג הוא תכלית קיומו של המפעל כולו. בנוסף, מאחר והוא מיועד לשלוח את תוצרתו למרחקים, הוא ייבנה בדרך כלל באזור שבו הנדל"ן זול יותר. שילוב זה, מביא לכך שתכנון הפרויקט יהיה פשוט – המתכנן מקבל את השטח הנדרש, והוא יכול להתמקד באתגרים החשובים שבתכנון המטבח.
תכנון מטבחים וחדרי אוכל לעובדים
עד שנות השמונים המודל הקיבוצי שלט בחדרי האוכל במרבית ממקומות העבודה בארץ – עגלה מחוממת לחלוקת מנות עיקריות, עגלה לתוספות חמות, עגלה לסלטים ועמדת משקאות. עם כניסתן של חברות בינלאומיות (לדוגמה המפעל של חברת אינטל שהוקם בירושלים ב-1981 והיה הסנונית הראשונה) ופריחת ההיי-טק הישראלי, תנאי העבודה בחברות השונות השתנו – ארוחת הצהריים הפכה להיות חוויה קולינרית. התפישה הזו זלגה מחברות ההיי-טק היישר אל מפעלי ייצור, למוסדות ממשלה ולמוסדות ציבוריים שונים.
תכנון מטבחים לאצטדיונים
מטבח קייטרינג הינו מפעל לכל דבר. להבדיל ממטבחי ייצור אחרים – למשל בבתי מלון או בתי חולים – מטבח הקייטרינג הוא תכלית קיומו של המפעל כולו. בנוסף, מאחר והוא מיועד לשלוח את תוצרתו למרחקים, הוא ייבנה בדרך כלל באזור שבו הנדל"ן זול יותר. שילוב זה, מביא לכך שתכנון הפרויקט יהיה פשוט – המתכנן מקבל את השטח הנדרש, והוא יכול להתמקד באתגרים החשובים שבתכנון המטבח.
תכנון מטבחים דיור מוגן ובתי אבות
התבגרות האוכלוסייה והעלייה ברמת החיים הביאה בעשור האחרון לפריחה בתחום הדיור המוגן.
מתחמי דיור מוגן המוקמים בכל רחבי הארץ, מציעים לבני גיל הזהב אפשרות להעביר את שנותיהם האחרונות בתנאים שלעתים קרובות אינם נופלים מהמוצע בבית מלון ברמה גבוהה.