מאמרים - חידושים מקצועיים

פחם זה השחור החדש

כאשר תזכירו צלייה על פחמים, התמונה הראשונה שתעלה בראשם של רוב השומעים תהיה של המנגל הישן והטוב מפיקניק יום העצמאות (או סתם שבת בחצר), או אולי אפילו הגריל הארוך והמעשן מתחת למינדף המאסיבי בסטקייה שליד תחנת הדלק...

מקררים רב-תכליתיים

מקררים מהירים (Blast Chillers) נדרשים היום כחלק מתקנות ודרישות משרד הבריאות – גם למטבחים קטנים. מעבר לטיפול בעודפי מזון, מקררי ומקפיאי משב מאפשרים תכנון יעיל יותר של העבודה (בשל-קרר), ויכולים לבצע פונקציות נוספות במטבח...

הדחת תבניות בשיטת Granules

הדחת תבניות היא אחת מהמשימות היותר-בעייתיות במטבח. במקרים רבים מדובר בתבניות וסירים עם שאריות מזון מוקשות, מה שמחייב השרייה מוקדמת תוך שימוש מאסיבי בכימיקלים, קירצוף ידני ע"י עובד ובזבוז מים. הדחה באמצעות התזת חלקיקי פלסטיק...

על הקלות הבלתי-נסבלת של איבוד האוויר הממוזג

אנחנו משקיעים כסף רב במיזוג האוויר במטבח – דבר שהיה פעם הכרחי רק במקומות כמו אילת וים המלח, אך מהווה היום סטנדרט – ומאבדים אותו דרך המינדפים, השואבים את האוויר המטופל היקר אל מחוץ למבנה יחד עם העשן והאדים מאזור הבישול...