הדחת תבניות היא אחת מהמשימות היותר-בעייתיות במטבח. במקרים רבים מדובר בתבניות וסירים עם שאריות מזון מוקשות, מה שמחייב השרייה מוקדמת תוך שימוש מאסיבי בכימיקלים, קירצוף ידני ע"י עובד ובזבוז מים. הדחה באמצעות התזת חלקיקי פלסטיק (מעורבים במים וסבון) אינה המצאה חדשה, אולם בשנים האחרונות הטכנולוגיה הבשילה והיא הופכת נפוצה יותר ויותר. ישנם כמה יצרנים אירופאים המציעים מדיחי תבניות הפועלים בשיטה זו.

יתרונות עיקריים:

  • אין צורך בשטיפה מוקדמת (רק הסרה של לכלוך כבד)
  • אין צורך בהשריה לפני ההדחה
  • שימוש מינימלי בחומרי ניקוי
  • שימוש חוזר בחלקיקי הפלסטיק
  • חסכון רב במים
  • עלות כוללת נמוכה לשטיפת תבנית מול שיטות אחרות
  • מבחר מכשירים לכל גודל מטבח
  • עבודה במספר צורות זרימה

 ספקים מקומיים:

עיצוב ובניית אתרים webthenet